Průměrný výdělek člena představenstva

Plné znění otázky

Jak je to s výpočtem průměrného čistého měsíčního výdělku do tiskopisu na OSSZ - Oznámení o nástupu do zaměstnání při skončení zaměstnání u členů představenstva a dozorčí rady? Tito členové nepracují v žádném režimu pracovní doby. Proto nemají vypočten průměr pro náhrady. Naši zaměstnanci pracují v režimu 37,5 hod. týdně měsíční přepočet 163 hod.

1/ Jak postupovat u členů představenstva, kteří mají pravidelnou měsíční odměnu např. 100.000 Kč? Jedná se mi o výpočet průměru na náhrady a výpočtu průměrného čistého měsíčního výdělku do požadovaného tiskopisu.

2/ Jak postupovat u členů dozorčí rady, kdy je stanovena odměna roční např. 96.000 Kč nebo 72.000 Kč? Výplata se provádí dvakrát ročně – červen a listopad. Jak postupovat při výpočtu průměru na náhrady a poté čistého průměrného měsíčního výdělku? Člen může odstoupit například i v měsíci dubnu, kdy se počítá průměr z období leden, únor, březen a člen dozorčí rady nemá žádný příjem. Nebo odstupuje v měsíci, kdy je vyplacena poměrná část 48.000 Kč nebo 36.000 Kč a také nepracuje v žádném režimu. 

Odpověď

Související dokumenty

Související předpisy

Zákon č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění