212/2004 Sb., o stanovení zásob a způsobu jejich ohlašování Státní zemědělské a potravinářské inspekci

Schválený:
212/2004 Sb.
VYHLÁŠKA
ze dne 16. dubna 2004
o stanovení zásob a způsobu jejich ohlašování Státní zemědělské a potravinářské inspekci
Změna: 320/2004 Sb.
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 3b odst. 3 zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 94/2004 Sb.:
 
§ 1
Předmět úpravy
Tato vyhláška stanoví rozsah zásob, jejich vznik a pohyb, na které se vztahuje ohlašovací povinnost podnikatelů, a vzor formuláře ohlašovací povinnosti zásob Státní zemědělské a potravinářské inspekci.
 
§ 2
(1) Rozsah zásob, na které se vztahuje ohlašovací povinnost, je uveden v příloze č. 11) a v příloze č. 2.2)
(2) Zásoby se ohlašují od množstevního limitu uvedeného v přílohách č. 1 a 2.
 
§ 3
(1) Vzor formuláře ohlašovací povinnosti zásob cukru, zásob izoglukózy a zásob fruktózy podle § 2, včetně vzniku a pohybu těchto zásob, je uveden v příloze č. 3.
(2) Vzor formuláře ohlašovací povinnosti zásob zpracovaných výrobků přesahující 10 % cukru podle § 2, včetně vzniku a pohybu těchto zásob, je uveden v příloze č. 4.
(3) Vzor formuláře ohlašovací povinnosti zásob neuvedených v odstavcích 1 a 2 podle § 2, včetně vzniku a pohybu těchto zásob, je uveden v příloze č. 5.
 
§ 4
Účinnost
Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem jejího vyhlášení.
Ministr:
Ing. Palas v. r.
 
Příl.1
Seznam výrobků a množstevní limity, od jejichž výše se zásoby ohlašují
---------------------------------------------------------------------------
 CN kód3)    Název zboží                                        Množstevní
                                                                limit
                                                                v tunách
---------------------------------------------------------------------------
0201 3000    Vykostěné hovězí maso, čerstvé                        20,0
0202 3090    Hovězí maso ostatní                                   20,0
0203 1110    Vepřové maso čerstvé, chlazené                        20,0
0203 2110    Vepřové maso zmrazené                                 20,0
0206 2991    Jedlé droby, okruží a bránice                         20,0
0207 1410    Maso a jedlé droby z kohoutů a slepic druhu           20,0
             Gallus domesticus, dělené maso a droby,
             zmrazené, vykostěné
0207 1460    Maso a jedlé droby z kohoutů a slepic druhu           20,0
             Gallus domesticus, dělené maso a droby,
             zmrazené, nohy a jejich části
0207 1470    Maso a jedlé droby z kohoutů a slepic druhu           20,0
             Gallus domesticus, dělené maso a droby,
             zmrazené, ostatní
0207 2710    Maso a jedlé droby z krůt a krocanů, dělené           20,0
             maso a droby, zmrazené, vykostěné
0408 1180    Žloutky sušené                                         9,0
0408 9180    Vejce ostatní sušené                                   9,0
1602 3211    Jiné přípravky, konzervy z masa                       20,0
0402 10      Mléko a smetana v prášku                              20,0
0402 21      Mléko a smetana v prášku slazené                      20,0
0405 10      Máslo                                                 20,0
0405 2010    Mléčné pomazánky s obsahem tuku  39 % hmotn.          20,0
             nebo větším, avšak menším než 60 % hmotn.
0405 2030    Mléčné pomazánky s obsahem tuku  60 % hmotn.          20,0
             nebo větším, avšak menším než 75 % hmotn.
0405 90      Mléčné pomazánky ostatní                              20,0
0406         Sýry                                                  20,0
0703 2000    Česnek                                                 1,25
0711 5100    Houby rodu Agaricus (žampióny) prozatímně              4,0
             konzervované, nevhodné v tomto stavu k používání
1001         Pšenice a sourež                                    1000,0
1002         Žito                                                1000,0
1003         Ječmen                                              1000,0
1004         Oves                                                 100,0
1005         Kukuřice                                             500,0
1006 10      Rýže v plevách                                         8,0
1006 20      Rýže zbavená plev                                     30,0
1006 30      Rýže polomletá                                        19,0
1006 40      Zlomková rýže                                         12,0
1007         Zrna čiroku                                          100,0
1008         Pohanka, proso a lesknice kanárská; ostatní          100,0
             obiloviny
1101         Mouka pšeničná nebo ze soureži                       109,0
1102         Mouky obilné, jiné ne pšeničné nebo ze soureži        53,0
1103         Krupice, krupička výrobky z obilí aglomerované        56,0
1104         Zrna obilná jinak zpracovaná                          30,0
1107         Slad, též pražený                                    126,0
1108         Škroby; inulín                                       300,0
1509         Olivový olej a jeho frakce                             6,0
1510         Ostatní oleje a jejich frakce získané výhradně z       5,0
             oliv
1517         Margarin, směsi nebo přípravky jedlých                 7,0
             živočišných nebo rostlinných tuků
1702 30 1    Glukóza a glukózový sirup neobs. fruktózu nebo        20,0
             obs. v sušině méně než 20 % hmotn. fruktózy
1702 40 2    Glukóza a glukózový sirup obs. v sušině nejméně       20,0
             než 20 % hmotn.fruktózy avšak méně než 50 %
             hmotn. fruktózy s výjimkou invertního cukru
1702 90 3    Cukry ostatní včetně invertního a ostatního           25,0
             cukru
1806 20      Ostatní přípravky v blocích, v tabulkách a             3,0
             tyčích o hmtn. větší než 2 kg
1901 9099    Sladový výtažek, ostatní                              17,0
2003 1020    Houby rodu Agaricus prozatímně konzervované,           5,0
             zcela uvařené
2003 1030    Houby rodu Agaricus prozatímně konzervované,           4,0
             ostatní
2008 20      Ananasy konzervované                                  12,0
2009 11      Pomerančová šťáva zmrazená                             5,0
2009 12      Pomerančová šťáva nezmrazená                          30,0
2009 19      Pomerančová šťáva ostatní                              5,0
2009 41      Šťáva ananasová, s hodnotou Brix nepřevyšující 20     14,0
2009         49      Šťáva  ananasová, s hodnotou Brix převyšující 67
2106 9098 4  Potravinové přípravky jinde neuvedené ani             3,0
             nezahrnuté,  ostatní
---------------------------------------------------------------------------
0202 30 10   Hovězí maso zmrazené - přední čtvrti celé nebo       20
             dělené maximálně na pět kusů, každý z nich
             v samostatném bloku; "kompenzované" čtvrti
             ve dvou blocích, z nichž jeden obsahuje přední
             čtvrť celou nebo dělenou
             maximálně na pět kusů a druhý obsahuje zadní čtvrť
             kromě svíčkové, v jednom kusu
0202 30 50   Hovězí maso zmrazené - přední čtvrti s částí boku    20
             nebo bez něj
---------------------------------------------------------------------------------
2008 30 55   Mandarinky (včetně druhů tangerines a satsumas);     15
             druhy klementiny, wilkingy a jiné podobné hybridy
             citrusových plodů konzervované, též s přídavkem
             cukru, bez alkoholu v balení nad 1 kg

2008 30 75   Mandarinky (včetně druhů tangerines a satsumas);     10
             druhy klementiny, wilkingy a jiné podobné hybridy
             citrusových plodů konzervované, též s přídavkem
             cukru, bez alkoholu v balení do 1 kg
---------------------------------------------------------------------------------
3) Nařízení  Rady  (EHS)  č.   2658/1987  o  celní  a  statistické
   nomenklatuře a o společném  celním sazebníku, ve znění nařízení
   Komise (ES) č. 1789/2003.

Vysvětlivky:
1 Mimo 1702 3010 - Izoglukóza
2 Mimo 1702 4010 - Izoglukóza.
3 Zahrnuje 1702 9010, 1702 9050, 1702 9075, 1702 9079.
4 Pouze zboží s obsahem více než 40 % mléka.
 
Příl.2
Množstevní limity cukru1), izoglukózy, fruktózy a zpracovaných výrobků od jejichž výše se zásoby nahlašují
A/ Cukr, izoglukóza, fruktóza

---------------------------------------------------------------------------
CN kód3)         Název zboží                                   Množstevní
                                                               limit
                                                               v tunách
---------------------------------------------------------------------------
1701             Třtinový nebo řepný cukr a chemicky čistá        10,0
                 sacharóza, v pevném stavu
1702 6095        Cukerné sirupy                                   10,0
1702 9099
2106 9059
1702 6080        Inulinový sirup                                  10,0
1702 9080
1702 3010                                                         10,0
1702 4010        Izoglukóza
1702 6010
1702 9030
2106 9030
1702 5000        Fruktóza                                          7,0

Zpracované výrobky po přepočtu na obsah cukru 2                   10,0
---------------------------------------------------------------------------
Vysvětlivky:
1 Cukr znamená řepný a třtinový cukr v pevné formě, cukerné sirupy
  a inulinový sirup.
2 Obsah cukru  se zjistí dle  receptury nebo podle  procentuálního
  obsahu cukru.

B/ Zpracované výrobky přesahující 10% cukru

---------------------------------------------------------------------------
CN kód3)        Název zboží                                    Obsah
                                                               cukru
                                                               v procentech
---------------------------------------------------------------------------
0402 10 91      Mléko  a  smetana zahuštěné nebo  obsahující     35
                přidaný cukr v obalu nepřesahujícím 2,5 kg
0402 10 99      Mléko  a  smetana zahuštěné nebo  obsahující     35
                přidaný cukr
0402 29 11      Speciální  mléka  "pro  kojence"  s  obsahem     27
                převyšujícím 10 % hmotnostních tuku
0402 29 15      Speciální    mléka    ostatní    v     obalu     38
                nepřesahujícím 2,5 kg
0402 29 19      Ostatní speciální mléka                          35
0402 29 91      Mléko a smetana s obsahem převyšujícím 27  %     38
                hmotnostních tuku v obalu nepřesahujícím 2,5
                kg
0402 29 99      Mléko a smetana s obsahem převyšujícím 27  %     38
                hmotnostních tuku v ostatních obalech
0402 99 11      Mléko a smetana s obsahem nepřesahujícím 9,5     43
                % hmotnostních tuku v  obalu do 2,5 kg
0402 99 19      Mléko a smetana s obsahem nepřesahujícím 9,5     43
                % hmotnostních tuku  v ostatních obalech
0402 99 31      Mléko a smetana s obsahem převyšujícím 9,5 %     43
                avšak nepřesahujícím 45 % hmotnostních  tuku
                v obalu nepřesahujícím 2,5 kg
0402 99 39      Mléko a smetana s obsahem převyšujícím 9,5 %     43
                avšak nepřesahujícím 45 % hmotnostních  tuku
                v ostatních obalech
0402 99 91      Mléko  a smetana s obsahem tuku převyšujícím     43
                45 % hmotnostních v obalu nepřesahujícím 2,5
                kg
0402 99 99      Mléko  a smetana s obsahem tuku převyšujícím     43
                45 % hmotnostních v ostatních obalech
---------------------------------------------------------------------------
0403 10 31      Jogurt  s  obsahem tuku nepřesahujícím  3  %     32
                hmotnostních
0403 10 33      Jogurt s obsahem tuku převyšujícím 3 % avšak     35
                nepřesahujícím 6 % hmotnostních
0403 10 39      Jogurt  s  obsahem  tuku  převyšujícím  6  %     34
                hmotnostních
0403 90 31      Jogurt s obsahem tuku nepřesahujícím  1,5  %     27
                hmotnostních
0403 90 33      Jogurt  s  obsahem tuku převyšujícím  1,5  %     27
                avšak nepřesahujícím 27 % hmotnostních
0403 90 39      Jogurt  s  obsahem  tuku převyšujícím  27  %     27
                hmotnostních ostatní
0403 90 61      Jogurt  s  obsahem tuku nepřesahujícím  3  %     43
                hmotnostních ostatní
0403 90 63      Jogurt  s  obsahem  tuku převyšujícím  3  %,     43
                avšak   nepřesahujícím  6   %   hmotnostních
                ostatní
0403 90 69      Jogurt  s  obsahem  tuku  převyšujícím  6  %     43
                hmotnostních
0403 90 91      Jogurt  s  obsahem tuku nepřesahujícím  3  %     20
                hmotnostních
0403 90 93      Jogurt s obsahem tuku převyšujícím 3 % avšak     20
                nepřesahujícím 6 % hmotnostních
0403 90 99      Jogurt  s  obsahem  tuku  převyšujícím  6  %     20
                hmotnostních
---------------------------------------------------------------------------
0404 10 26      Syrovátka  v  prášku,  granulích  nebo  jiné     20
                pevné     formě    s    obsahem     bílkovin
                nepřesahujícím  15  %  hmotnostních   a    s
                obsahem    tuku   nepřesahujícím    1,5    %
                hmotnostních
0404 10 28      Syrovátka  v  prášku,  granulích  nebo  jiné     27
                pevné     formě    s    obsahem     bílkovin
                nepřesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem
                tuku převyšujícím 1,5 % avšak nepřesahujícím
                27 % hmotnostních
0404 10 32      Syrovátka  v  prášku,  granulích  nebo  jiné     27
                pevné     formě    s    obsahem     bílkovin
                nepřesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem
                tuku převyšujícím  27 % hmotnostních
0404 10 34      Syrovátka  v  prášku,  granulích  nebo  jiné     27
                pevné  formě s obsahem bílkovin přesahujícím
                15   %   hmotnostních  a  s   obsahem   tuku
                nepřesahujícím 1,5 % hmotnostních
0404 10 36      Syrovátka  v  prášku,  granulích  nebo  jiné     27
                pevné  formě s obsahem bílkovin přesahujícím
                15   %   hmotnostních  a  s   obsahem   tuku
                přesahujícím   1,5   %  hmotnostních   avšak
                nepřesahujícím 27 % hmotnostních
0404 10 38      Syrovátka  v  prášku,  granulích  nebo  jiné     27
                pevné  formě s obsahem bílkovin přesahujícím
                15   %   hmotnostních  a  s   obsahem   tuku
                přesahujícím 27 % hmotnostních
0404 10 72      Syrovátka   ostatní   s   obsahem   bílkovin     43
                nepřesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem
                tuku nepřesahujícím 1,5 % hmotnostních
0404 10 74      Syrovátka   ostatní   s   obsahem   bílkovin     43
                nepřesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem
                tuku přesahujícím 1,5 % avšak nepřesahujícím
                27 % hmotnostních
0404 10 76      Syrovátka   ostatní   s   obsahem   bílkovin     43
                nepřesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem
                tuku přesahujícím  27 % hmotnostních
0404 10 78      Syrovátka   ostatní   s   obsahem   bílkovin     43
                přesahujícím 15 % hmotnostních a  s  obsahem
                tuku nepřesahujícím 1,5 % hmotnostních
0404 10 82      Syrovátka   ostatní   s   obsahem   bílkovin     43
                přesahujícím 15 % hmotnostních a  s  obsahem
                tuku  přesahujícím 1,5 % hmotnostních  avšak
                nepřesahujícím 27 % hmotnostních
0404 10 84      Syrovátka   ostatní   s   obsahem   bílkovin     43
                přesahujícím 15 % hmotnostních a  s  obsahem
                tuku přesahujícím 27 % hmotnostních
0404 90 81      Ostatní  výrobky na bázi syrovátky s obsahem     35
                tuku nepřesahujícím 1,5 % hmotnostních
0404 90 83      Ostatní  výrobky na bázi syrovátky s obsahem     35
                tuku  převyšujícím 1,5 % hmotnostních  avšak
                nepřesahujícím 27 % hmotnostních
0404 90 89      Ostatní  výrobky na bázi syrovátky s obsahem     35
                tuku převyšujícím 27 % hmotnostních
---------------------------------------------------------------------------
        0811 10 11      Jahody  s  obsahem cukru převyšujícím  13  %     20
                hmotnostních
0811 10 19      Jahody s obsahem cukru                           20
0811 20 11      Maliny, ostružiny, moruše, rybíz a angrešt s     20
                obsahem cukru převyšujícím 13 % hmotnostních
0811 20 19      Maliny, ostružiny, moruše, rybíz a angrešt s     20
                obsahem cukru
0811 90 11      Tropické  ovoce a tropické ořechy s  obsahem     20
                cukru převyšujícím 13 % hmotnostních
0811 90 19      Tropické  ovoce a tropické ořechy s  obsahem     20
                cukru
---------------------------------------------------------------------------
1704 10 11      Plátková  žvýkací  guma s obsahem  sacharózy     58
                méně než 60 % hmotnostních
1704 10 19      Žvýkací  guma ostatní též obalená  cukrem  s     58
                obsahem sacharózy méně než 60 % hmotnostních
1704 10 91      Plátková žvýkací guma s obsahem sacharózy 60     70
                % hmotnostních nebo více
1704 10 99      Žvýkací  guma ostatní též obalená  cukrem  s     70
                sacharózy  obsahem  60 %  hmotnostních  nebo
                více
1704 90 10      Výtažky z lékořice s obsahem sacharózy  více     70
                než 10% hmotnostních
1704 90 30      Bílá čokoláda                                    45
1704 90 51      Těsta a pasty, včetně marcipánu                  60
1704 90 55      Zdravotní pastilky a dropsy proti kašli          60
1704 90 61      Dražé a podobné cukrovinky                       60
1704 90 65      Gumovité   cukrovinky   typu   želé   včetně     60
                ovocných součástí
1704 90 71      Tvrdé bonbóny též plněné                         60
1704 90 75      Karamely a podobné cukrovinky                    60
1704 90 81      Ostatní vyrobené kompresí                        60
1704 90 99      Ostatní   cukrovinky   neobsahující    kakao     60
                vyrobené jinak než kompresí
---------------------------------------------------------------------------
1806 10 20      Kakaový  prášek obsahující 5  %  nebo  více,     60
                avšak méně než 65 % hmotnostních sacharózy
1806 10 30      Kakaový  prášek obsahující 65 %  nebo  více,     75
                avšak méně než 80 % hmotnostních sacharózy
1806 10 90      Kakaový  prášek obsahující 80 % hmotnostních     90
                nebo více sacharózy
1806 2010       Přípravky   s   obsahem  31  %  hmotnostních     35
                kakaového másla, v blocích, v tabulkách nebo
                tyčích o hmotnosti větší než 2 kg,
1806 20 30      Přípravky   s   obsahem  25  %  hmotnostních     35
                kakaového másla nebo více avšak méně než  31
                %,  v  blocích,  v tabulkách nebo  tyčích  o
                hmotnostních větší než 2 kg
1806 20 50      Přípravky obsahující 18 % hmotnostních  nebo     35
                více kakaového másla
1806 20 70      Čokoládová mléčná drobenka                       35
1806 20 80      Čokoládové polevy                                35
1806 20 95      Výrobky  s  obsahem  kakaa  jinde  neuvedené     35
                v balení s obsahem vyšším než 2 kg
1806 31 00      Čokoláda  a  jiné  výrobky obsahující  kakao     35
                plněné
1806 32 10      Čokoláda  a  jiné  výrobky obsahující  kakao     20
                neplněné  s  přídavkem  obilí,  ovoce   nebo
                ořechů
1806 32 90      Čokoláda a jiné výrobky obsahující  kakao  v     35
                tabulkách nebo tyčinkách, neplněné
1806 90 19      Čokoláda a čokoládové cukrovinky též plněné      35
1806 90 31      Čokoláda a jiné čokoládové výrobky plněné        35
1806 90 39      Čokoláda a jiné čokoládové výrobky neplněné      35
1806 90 50      Cukrovinky   a  jejich  náhražky  obsahující     35
                kakao
1806 90 60      Pasty a pomazánky obsahující kakao               35
1806 90 70      Přípravky pro výrobu nápojů obsahující kakao     35
1806 90 90      Čokoláda  a  ostatní  potravinové  přípravky     35
                obsahující kakao jinde nespecifikované
---------------------------------------------------------------------------
1901 10 00      Přípravky  pro dětskou výživu v  balení  pro     33
                drobný prodej
1901 20 00      Směsi a těsta pro přípravu pekařského zboží,     30
                jemného nebo trvanlivého pečiva č. 1905
1901 90 11      Sladový  výtažek s obsahem 90 % hmotnostních     25
                nebo více suchého výtažku
1901 90 91      Potravinové  přípravky  z  mouky,   krupice,     33
                krupičky,  škrobu nebo sladových  výtažků  s
                obsahem  tuku  méně než 1,5 %  hmotnostních,
                vyjma  přípravky  v prášku  ze  zboží  čísel
                0401 až 0404
1901 90 99      Potravinové  přípravky  z  mouky,   krupice,     30
                krupičky,  škrobu  nebo  sladových   výtažků
                jinde nespecifikované
---------------------------------------------------------------------------
1905 20 10      Perník  s obsahem méně než 30 % hmotnostních     25
                sacharózy
1905 20 30      Perník  s  obsahem  30 % nebo  vyšším  avšak     45
                nižším než 50 % hmotnostních sacharózy
1905 20 90      Perník  s  obsahem  50 %  hmotnostních  nebo     65
                vyšším sacharózy
1905 31 11      Sladké  sušenky zcela nebo částečně polévané     27
                nebo   potažené  čokoládou  v   balení   pro
                okamžitou spotřebu
1905 31 19      Sladké  sušenky zcela nebo částečně polévané     20
                nebo potažené čokoládou
1905 31 30      Sladké  sušenky obsahující 8 %  hmotnostních     27
                nebo více mléčného tuku
1905 31 91      Sladké  sušenky dvojité (slepované)  sušenky     27
                plněné
1905 31 99      Sladké sušenky výše nespecifikované              27
1905 32 11      Oplatky  a malé oplatky zcela nebo  částečně     27
                polévané  nebo potažené čokoládou  v  balení
                pro okamžitou spotřebu
1905 32 19      Oplatky  a malé oplatky zcela nebo  částečně     27
                polévané nebo potažené čokoládou
1905 32 91      Oplatky a malé oplatky též plněné                27
1905 32 99      Oplatky a malé oplatky jinde nespecifikované     27
1905 40 10      Suchary                                          13
1905 40 90      Opékaný chléb                                    13
1905 90 40      Oplatky a malé oplatky s obsahem vody vyšším     21
                než 10 %
1905 90 45      Sušenky                                          15
1905 90 55      Výrobky vytlačované nebo pěnové                  20
1905 90 60      Sušenky slazené                                  38
---------------------------------------------------------------------------
2001 90 10      "Chutney" z manga                                25
---------------------------------------------------------------------------
2006 00 10      Zázvor konzervovaný cukrem                       45
2006 00 31      Třešně konzervované cukrem, s obsahem  cukru     57
                převyšujícím 13 % hmotnostních
2006 00 35      Tropické ovoce a ořechy konzervované cukrem,     57
                s    obsahem   cukru   převyšujícím   13   %
                hmotnostních
2006 00 38      Ostatní  druhy  ovoce  konzervované  cukrem,     30
                s    obsahem   cukru   převyšujícím   13   %
                hmotnostních
2007 91 10      Citrusové ovoce s obsahem cukru převyšujícím     55
                30 % hmotnostních
2007 91 30      Citrusové ovoce s obsahem cukru převyšujícím     15
                13 % hmotnostních avšak nepřesahujícím 30  %
                hmotnostních
2007 99 10      Protlaky (pyré) a pasty ze švestek s obsahem     60
                cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2007 99 20      Protlaky (pyré) a pasty z jedlých kaštanů  s     47
                obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2007 99 31      Protlaky  (pyré) a pasty z třešní s  obsahem     55
                cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2007 99 33      Protlaky  (pyré) a pasty z jahod  s  obsahem     55
                cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2007 99 35      Protlaky  (pyré) a pasty z malin  s  obsahem     55
                cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2007 99 39      Protlaky  (pyré)  a pasty z ostatních  druhů     55
                ovoce  s  obsahem  cukru převyšujícím  30  %
                hmotnostních
2007 99 51      Protlaky a pasty z jedlých kaštanů s obsahem     20
                cukru  převyšujícím 13 % avšak nepřesahující
                30 % hmotnostních
2007 99 55      Jablečné  protlaky (pyré), včetně kompotů  s     20
                obsahem   cukru  převyšujícím  13  %   avšak
                nepřesahující 30 % hmotnostních
2007 99 58      Protlaky  (pyré) z ostatních druhů  ovoce  s     20
                obsahem   cukru  převyšujícím  13  %   avšak
                nepřesahujícím 30% hmotnostních
2007 99 91      Jablečné  protlaky  (pyré),  včetně  kompotů     20
                jinde nespecifikované
2007 99 93      Protlaky (pyré) z tropického ovoce a  ořechů     20
                jinde nespecifikované
2008 20 51      Ananasy bez přísady alkoholu s obsahem cukru     15
                převyšujícím 15 % v obalu převyšujícím 1 kg
2008 20 71      Ananasy bez přísady alkoholu s obsahem cukru     15
                převyšujícím 15 % nepřesahujícím 1 kg
2008 30 51      Grapefruity   bez  přísady  alkoholu   a   s     15
                přídavkem cukru, v obalu převyšujícím 1 kg
2008 30 71      Grapefruity   bez  přísady  alkoholu   a   s     15
                přídavkem cukru, v obalu nepřesahujícím 1 kg
2008 40 71      Hrušky   bez   alkoholu  s   obsahem   cukru     15
                převyšujícím  15  %  hmotnostních,  v  obalu
                nepřesahujícím 1 kg
2008 50 61      Meruňky  bez  alkoholu  a  s  obsahem  cukru     15
                převyšujícím  13  %  hmotnostních,  v  obalu
                převyšujícím 1 kg
2008 50 71      Meruňky  bez  alkoholu  a  s  obsahem  cukru     15
                převyšujícím  15  %  hmotnostních,  v  obalu
                nepřesahujícím 1 kg
2008 70 71      Broskve          bez  alkoholu a s  přídavkem  cukru     16
                převyšujícím  15  %  hmotnostních,  v  obalu
                nepřesahujícím 1 kg
2008 99 11      Zázvor   s  obsahem  alkoholu  nepřesahující     20
                11,85 % hmotnostních
2008 99 19      Zázvor s přísadou alkoholu                       20
2009 11 11      Pomerančová  šťáva zmrazená s hodnotou  Brix     30
                převyšující  67, v hodnotě nepřesahující  30
                Euro za 100 kg
2009 11 19      Pomerančová  šťáva zmrazená s hodnotou  Brix     49
                převyšující 67
2009 11 91      Pomerančová    šťáva   s    hodnotou    Brix     49
                nepřesahující 67, v hodnotě nepřesahující 30
                Euro za 100 kg, obsah cukru převyšující 30 %
2009 19 11      Pomerančová šťáva nezmrazená s hodnotou Brix     30
                převyšující  67  v hodnotě nepřesahující  30
                Euro za 100 kg
2009 19 91      Pomerančová    šťáva   s    hodnotou    Brix     33
                přesahující  20  avšak nepřevyšující  67,  v
                hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg a  s
                obsahem cukru převyšujícím 30 %
2009 29 11      Grapefruitová   šťáva   s   hodnotou    Brix     30
                převyšující  67  v hodnotě nepřesahující  30
                Euro za 100 kg
2009 29 19      Grapefruitová   šťáva   s   hodnotou    Brix     49
                převyšující 67
2009 29 91      Grapefruitová   šťáva   s   hodnotou    Brix     49
                převyšující  20  avšak nepřesahující  67,  v
                hodnotě  nepřesahující 30 Euro za 100  kg  s
                obsahem cukru převyšujícím 30 %
2009 29 99      Grapefruitová   šťáva   s   hodnotou    Brix     16
                převyšující 20 avšak nepřesahující 67
2009 31 11      Šťáva  z jakéhokoliv jednoho druhu ostatního     12
                citrusového    ovoce   s    hodnotou    Brix
                nepřesahující  20 v hodnotě  převyšující  30
                Euro za 100 kg a s přidaným cukrem
2009 31 51      Citronová    šťáva    s    hodnotou     Brix     12
                nepřesahující 20 v hodnotě nepřesahující  30
                Euro za 100 kg a s přidaným cukrem
2009 31 91      Šťávy   z  ostatních  citrusových  plodů   z     12
                jakéhokoliv  jednoho druhu s  hodnotou  Brix
                nepřesahující 20 v hodnotě nepřesahující  30
                Euro za 100 kg a s přidaným cukrem
2009 39 11      Šťáva  z jakéhokoliv jednoho druhu ostatního     30
                citrusového    ovoce   s    hodnotou    Brix
                převyšující  67  v hodnotě nepřesahující  30
                Euro za 100 kg
2009 39 19      Šťáva  z jakéhokoliv jednoho druhu ostatního     30
                citrusového    ovoce   s    hodnotou    Brix
                převyšující 67
2009 39 31      Šťáva  z jakéhokoliv jednoho druhu ostatního     12
                citrusového    ovoce    s    hodnotou   Brix
                převyšující   20   avšak   nepřevyšující  67
                v hodnotě nepřesahující 30 Euro  za  100  kg
                a s přidaným cukrem
2009 39 51      Citrónová  šťáva s hodnotou Brix převyšující     49
                20   avšak   nepřesahující  67   v   hodnotě
                nepřesahující 30 Euro za 100 kg a s  obsahem
                cukru převyšujícím 30 % hmotnostních.
2009 39 55      Citrónová  šťáva s hodnotou Brix převyšující     12
                20   avšak   nepřesahující  67   v   hodnotě
                nepřesahující 30 Euro za 100 kg a s  obsahem
                cukru nepřesahující 30 % hmotnostních
2009 39 91      Šťáva  z jakéhokoliv jednoho druhu ostatního     49
                citrusového    ovoce   s    hodnotou    Brix
                převyšující   20   avšak  nepřesahující   67
                hodnotě  nepřesahující 30 Euro za 100  kg  a
                obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2009 39 95      Šťáva  z jakéhokoliv jednoho druhu ostatního     12
                citrusového    ovoce   s    hodnotou    Brix
                převyšující  20  avšak  nepřesahující  67  v
                hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg a  s
                obsahem    cukru   nepřesahujícím    30    %
                hmotnostních
2009 41 10      Ananasová    šťáva    s    hodnotou     Brix     12
                nepřesahující  20 v hodnotě převyšujícím  30
                Euro za 100 kg a s přidaným cukrem
2009 41 91      Ananasová    šťáva    s    hodnotou     Brix     12
                nepřesahující 20 a s přidaným cukrem
2009 49 11      Ananasová  šťáva s hodnotou Brix převyšující     30
                67 v hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg
2009 49 19      Ananasová  šťáva s hodnotou Brix převyšující     49
                67
2009 49 30      Ananasová  šťáva s hodnotou Brix převyšující     12
                20   avšak   nepřesahující  67   v   hodnotě
                převyšující 30 Euro za 100 kg a  s  přidaným
                cukrem
2009 49 91      Ananasová  šťáva s hodnotou Brix převyšující     49
                20   avšak   nepřesahující  67   v   hodnotě
                převyšující  30 Euro za100 kg  a  s  obsahem
                cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2009 49 93      Ananasová  šťáva s hodnotou Brix převyšující     12
                20   avšak   nepřesahující  67   v   hodnotě
                převyšující  30 Euro za 100 kg a  s  obsahem
                cukru nepřesahujícím 30 % hmotnostních
2009 50 10      Šťáva z rajských jablek s přidaným cukrem        12
2009 61 10      Hroznová šťáva s hodnotou Brix nepřesahující     30
                30 v hodnotě převyšující 18 Euro za 100 kg
2009 61 90      Hroznová šťáva s hodnotou Brix nepřesahující     12
                30 v hodnotě nepřesahující 18 Euro za 100 kg
2009 69 11      Hroznová  šťáva  v hodnotě nepřesahující  22     30
                Eur za 100 kg
2009 69 19      Hroznová šťáva jinde nespecifikovaná             30
2009 69 51      Koncentrovaná hroznová šťáva s hodnotou Brix     30
                převyšující  30  avšak  nepřesahující  67  v
                hodnotě převyšující 18 Euro za 100 kg,
2009 69 59      Hroznová  šťáva s hodnotou Brix  převyšující     30
                30   avšak   nepřesahující  67   v   hodnotě
                převyšující 18 Euro za 100 kg
2009 69 71      Koncentrovaná hroznová šťáva s hodnotou Brix     49
                převyšující  30  avšak  nepřesahující  67  v
                hodnotě nepřesahující 18 Euro za 100 kg a  s
                obsahem    cukru    převyšujícím    30     %
                hmotnostních,
2009 69 79      Hroznová  šťáva s hodnotou Brix  převyšující     49
                30   avšak   nepřesahující  67   v   hodnotě
                nepřesahující 18 Euro za 100 kg a s  obsahem
                cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2009 69 90      Hroznová  šťáva s hodnotou Brix převyšujícím     12
                30   avšak   nepřesahující  67,  v   hodnotě
                nepřesahující 18 Euro za 100 kg
2009 71 10      Jablečná šťáva s hodnotou Brix nepřesahující     12
                20 v hodnotě převyšující 18 Euro za 100 kg a
                s přidaným cukrem
2009 71 91      Jablečná šťáva s hodnotou Brix nepřesahující     12
                20 a s přidaným cukrem
2009 79 11      Jablečná  šťáva s hodnotou Brix  převyšující     49
                67 v hodnotě nepřesahující 20 Euro za 100 kg
2009 79 19      Jablečná  šťáva s hodnotou Brix  převyšující     20
                67
2009 79 30      Jablečná  šťáva s hodnotou Brix  převyšující     12
                20   avšak   nepřesahující  67   v   hodnotě
                převyšující 18 Euro za 100 kg a  s  přidaným
                cukrem
2009 79 91      Jablečná  šťáva s hodnotou Brix  převyšující     49
                20   avšak   nepřesahující  67   v   hodnotě
                převyšující  18 Euro za 100 kg  a  s  cukrem
                převyšujícím 30 % hmotnostních
2009 79 93      Jablečná  šťáva s hodnotou Brix  převyšující     12
                20   avšak   nepřesahující  67   v   hodnotě
                převyšující  18 Euro za 100 kg  a  s  cukrem
                nepřesahující 30 % hmotnostních
2009 80 11      Hrušková  šťáva s hodnotou Brix  převyšující     49
                67 v hodnotě nepřesahující 22 Euro za 100 kg
2009 80 19      Hrušková  šťáva, s hodnotou Brix převyšující     49
                67
2009 80 32      Šťáva   z   kvajavy  a  mučenky  v   hodnotě     30
                nepřesahující 30 Euro za 100 kg
2009 80 33      Šťáva  z manga, mangostanu, papájí v hodnotě     30
                nepřesahující 30 Euro za 100 kg
2009 80 35      Šťáva   z   jiných  druhů  ovoce  v  hodnotě     30
                nepřesahující 30 Eur za 100 kg
2009 80 36      Šťáva z tropického ovoce                         30
2009 80 38      Šťáva z jiných druhů ovoce                       15
2009 80 50      Hrušková šťáva s hodnotou Brix nepřesahující     12
                67 v hodnotě převyšující 18 Euro za 100 kg a
                s přidaným cukrem
2009 80 61      Hrušková šťáva v hodnotě převyšující 18 Euro     49
                za100 kg a s obsahem cukru převyšujícím 30 %
                hmotnostních
2009 80 63      Hrušková šťáva v hodnotě převyšující 18 Euro     12
                za  100  kg a s obsahem cukru nepřesahujícím
                30 % hmotnostních
2009 80 71      Třešňová  šťáva  v hodnotě  převyšujícím  30     12
                Euro za 100 kg a s přidaným cukrem
2009 80 73      Šťáva   z   tropického   ovoce   v   hodnotě     12
                převyšujícím 30 Euro za 100 kg a s  přidaným
                cukrem
2009 80 79      Šťáva    z   ostatního   ovoce   v   hodnotě     12
                převyšující 30 Euro za 100 kg a  s  přidaným
                cukrem
2009 80 83      Šťáva  z  kvajavy, mučenky s  obsahem  cukru     49
                převyšujícím 30 % hmotnostních
2009 80 84      Šťáva  z manga, mangostanu, papájí s obsahem     49
                cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2009 80 86      Šťáva  z  ostatního ovoce  s  obsahem  cukru     49
                převyšujícím 30 % hmotnostních
2009 80 88      Šťáva  z  tropického ovoce s  obsahem  cukru     49
                převyšujícím         30 % hmotnostních
2009 90 11      Směsi  šťáv  jablečné a hruškové  v  hodnotě     49
                nepřesahující 22 Euro za 100 kg
2009 90 21      Směsi  šťáv  ostatní v hodnotě nepřesahující     30
                30 Euro za 100 kg
2009 90 29      Směsi šťáv z ostatních druhů s obsahem cukru     49
                převyšujícím 30 % hmotnostní
2009 90 31      Směsi  šťáv  jablečné a hruškové  v  hodnotě     49
                nepřesahující 18 Euro za 100 kg a s  obsahem
                cukru převyšujícím 30 % hmotnostní
2009 90 39      Směsi  šťáv  jablečné  a  hruškové  v   jiné     12
                hodnotě
2009 90 41      Směsi  šťáv  citrusových plodů a  ananasu  s     12
                přidaným cukrem
2009 90 71      Směsi  šťáv  citrusových plodů a  ananasu  s     49
                obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2009 90 73      Směsi  šťáv  citrusových plodů a ananasu,  s     12
                obsahem    cukru   nepřesahujícím    30    %
                hmotnostních
2009 90 92      Směsi  šťáv  z  tropického ovoce  s  obsahem     49
                cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2009 90 94      Směsi  šťáv ostatních druhů ovoce s  obsahem     49
                cukru převyšujícím 30 % hmotnostních
2009 90 95      Směsi  šťáv  z  tropického ovoce  s  obsahem     12
                cukru nepřesahujícím 30 % hmotnostních
2009 90 96      Směsi  šťáv ostatní ostatních druhů ovoce  s     12
                obsahem    cukru   nepřesahujícím    30    %
                hmotnostních
---------------------------------------------------------------------------
2101 11 19      Výtažky, esence a koncentráty z kávy             20
2101 12 92      Přípravky se základem z výtažků esencí  nebo     20
                koncentrátů z kávy
2101 12 98      Přípravky  na bázi výtažků nebo  koncentrátů     20
                na bázi kávy nespecifikované
2101 20 20      Výtažky, esence nebo koncentráty z čaje nebo     20
                maté
2101 20 92      Přípravky  na  bázi  výtažků,  esencí   nebo     20
                koncentrátů čaje nebo maté
2101 20 98      Přípravky  na bázi výtažků nebo  koncentrátů     20
                na bázi čaje nebo maté, nespecifikované
---------------------------------------------------------------------------
2103 20 00      Kečup a jiné omáčky z rajčat                     12
2103 90 30      Aromatické  hořké přípravky z hořce,  koření     12
                apod. přísad a 4 až 10 % hmotnostních cukru
---------------------------------------------------------------------------
2105 00 10      Zmrzlina,    eskymo   a   podobné    výrobky     20
                neobsahující  mléčné  tuky  nebo  obsahující
                méně než 3 % hmotnostních mléčných tuků
2105 00 91      Zmrzlina, eskymo a podobné výrobky s obsahem     20
                mléčných tuků 3 % nebo více avšak méně než 7
                % hmotnostních
2105 00 99      Zmrzlina, eskymo a podobné výrobky s obsahem     20
                více než 7 % hmotnostních
---------------------------------------------------------------------------
2106 10 80      Bílkovinné koncentráty jinde nespecifikované     29
2106 90 59      Sirupy  s  přísadou aromatických látek  nebo     55
                barviva jinde nespecifikované
2106 90 98      Přípravky  ostatní neobsahující mléčné  tuky     26
                jinde nespecifikované
---------------------------------------------------------------------------
2208 70 10      Likéry   a  cordialy  v  nádobách  o  obsahu     25
                nepřesahujícím 2 litry
2208 70 90      Likéry   a  cordialy  v  nádobách  o  obsahu     25
                převyšujícím 2 litry
2208 90 11      Arak  v  nádobách o obsahu nepřesahujícím  2     25
                litry
2208 90 19      Arak  v  nádobách  o obsahu  převyšujícím  2     25
                litry
2208 90 41      Ouzo                                             25
2208 90 69      Ostatní lihové nápoje                            25
2208 90 71      Destiláty z ovoce                                25
2208 90 78      Ostatní lihové nápoje z ovoce                    20
---------------------------------------------------------------------------
 
Příl.3
Vzor
        Formulář ohlašovací povinnosti zásob cukru, zásob
                   izoglukózy a zásob fruktózy

Obchodní firma nebo název
(u fyzické osoby jméno a příjmení) podnikatele: .................    IČ podnikatele, bylo-li přiděleno: ..............
Sídlo (u fyzické osoby místo podnikání) podnikatele: ............

                          ----------------------------------------------------------------------------------------------
                          sklad v tunách       období                              obchodní toky v tunách
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CN kód3)   název zboží    sklad k  množství    od       do          nákup tuzemsko    dovoz    prodej tuzemsko   vývoz
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                          1.5.04               1.5.03   30.4.04
                          ----------------------------------------------------------------------------------------------
                          1.5.03               1.5.02   30.4.03
                          ----------------------------------------------------------------------------------------------
                          1.5.02               1.5.01   30.4.02
                          ----------------------------------------------------------------------------------------------
                          1.5.01               1.5.00   30.4.01
                          ----------------------------------------------------------------------------------------------
                          1.5.00
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                          1.5.04               1.5.03   30.4.04
                          ----------------------------------------------------------------------------------------------
                          1.5.03               1.5.02   30.4.03
                          ----------------------------------------------------------------------------------------------
                          1.5.02               1.5.01   30.4.02
                          ----------------------------------------------------------------------------------------------
                          1.5.01               1.5.00   30.4.01
                          ----------------------------------------------------------------------------------------------
                          1.5.00
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                          1.5.04               1.5.03   30.4.04
                          ----------------------------------------------------------------------------------------------
                          1.5.03               1.5.02   30.4.03
                          ----------------------------------------------------------------------------------------------
                          1.5.02               1.5.01   30.4.02
                          ----------------------------------------------------------------------------------------------
                          1.5.01               1.5.00   30.4.01
                          ----------------------------------------------------------------------------------------------
                          1.5.00
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poznámka:
V případě, že množství vykázaných zásob k 1.5.2004 přesáhne průměr
předcházejících  (dle  formuláře),  přiloží  podnikatel  k  tomuto
formuláři  také  komentář,  v  němž  uvede  okolnosti,  které jsou
příčinou zvýšených zásob k 1.5.2004.

Místo, datum:     Podpis podnikatele (u právnické osoby           Otisk razítka nebo vypsaná
                          statutárního orgánu):                           obchodní firma nebo název

 .............    .......................................         .............................
 
Příl.4
VZOR
Formulář ohlašovací povinnosti zásob zpracovaných výrobků přesahující 10 % cukru
Obchodní firma nebo název
(u fyzické osoby jméno a příjmení) podnikatele: .................    IČ podnikatele, bylo-li přiděleno: ..............
Sídlo (u fyzické osoby místo podnikání) podnikatele: ............

                                                                  -------------------------------------------------------------
                                                                                 obchodní toky v tunách
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CN    název obsah     obsah    sklad v tunách        období      nákup tuzemsko  dovoz            prodej tuzemsko  vývoz
kód3) zboží cukru     cukru    ------------------------------------------------------------------------------------------------
            podle     v %      sklad  výrobek z toho od     do      výrobek z toho výrobek z toho výrobek z toho výrobek z toho
            receptury podle    k              cukr                          cukr           cukr           cukr           cukr
                      přílohy
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                               1.5.04                1.5.03 30.4.04
                               ------------------------------------------------------------------------------------------------
                               1.5.03                1.5.02 30.4.03
                               ------------------------------------------------------------------------------------------------
                               1.5.02                1.5.01 30.4.02
                               ------------------------------------------------------------------------------------------------
                               1.5.01                1.5.00 30.4.01
                               ------------------------------------------------------------------------------------------------
                               1.5.00
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                               1.5.04                1.5.03 30.4.04
                               ------------------------------------------------------------------------------------------------
                               1.5.03                1.5.02 30.4.03
                               ------------------------------------------------------------------------------------------------
                               1.5.02                1.5.01 30.4.02
                               ------------------------------------------------------------------------------------------------
                               1.5.01                1.5.00 30.4.01
                               ------------------------------------------------------------------------------------------------
                               1.5.00
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                               1.5.04                1.5.03 30.4.04
                               ------------------------------------------------------------------------------------------------
                               1.5.03                1.5.02 30.4.03
                               ------------------------------------------------------------------------------------------------
                               1.5.02                1.5.01 30.4.02
                               ------------------------------------------------------------------------------------------------
                               1.5.01                1.5.00 30.4.01
                               ------------------------------------------------------------------------------------------------
                               1.5.00
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poznámka:
V případě, že množství vykázaných zásob k 1.5.2004 přesáhne průměr
předcházejících  (dle  formuláře),  přiloží  podnikatel  k  tomuto
formuláři  také  komentář,  v  němž  uvede  okolnosti,  které jsou
příčinou zvýšených zásob k 1.5.2004.

Místo, datum:      Podpis podnikatele
                  (u právnické osoby statutárního orgánu):       Otisk razítka nebo vypsaná obchodní firma nebo název:

 .............     .......................................         .................................
 
Příl.5
Vzor
Formulář ohlašovací povinnosti zásob
Obchodní firma nebo název
(u fyz. osoby jméno a příjmení) podnikatele: .................         IČ podnikatele, bylo-li přiděleno: ..............

Sídlo (u fyzické osoby místo podnikání) podnikatele: ............

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CN      Název zboží    Údaj     Stav zásob  Údaje za období      Vlastní   Nákup      Dovoz Země dovozu  Prodej    Vývoz
kód3)                  k datu   (t)                              výroba    tuzemsko   (t)                tuzemsko  (t)
                                                                 (t)       (t)                           (t)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                       1.5.2004             1.5.2003-30.4.2004
                       ---------------------------------------------------------------------------------------------------
                       1.5.2003             1.5.2002-30.4.2003
                       ---------------------------------------------------------------------------------------------------
                       1.5.2002             1.5.2001-30.4.2002
                       ---------------------------------------------------------------------------------------------------
                       1.5.2001             1.5.2000-30.4.2001
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                       1.5.2004             1.5.2003-30.4.2004
                       ---------------------------------------------------------------------------------------------------
                       1.5.2003             1.5.2002-30.4.2003
                       ---------------------------------------------------------------------------------------------------
                       1.5.2002             1.5.2001-30.4.2002
                       ---------------------------------------------------------------------------------------------------
                       1.5.2001             1.5.2000-30.4.2001
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                       1.5.2004             1.5.2003-30.4.2004
                       ---------------------------------------------------------------------------------------------------
                       1.5.2003             1.5.2002-30.4.2003
                       ---------------------------------------------------------------------------------------------------
                       1.5.2002             1.5.2001-30.4.2002
                       ---------------------------------------------------------------------------------------------------
                       1.5.2001             1.5.2000-30.4.2001
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poznámka:
V případě, že množství vykázaných zásob k 1.5.2004 přesáhne průměr
předcházejících let (dle formuláře),  předloží podnikatel k tomuto
formuláři  také  komentář,  v  němž  uvede  okolnosti,  které jsou
příčinou zvýšených zásob k 1.5.2004.

Jestliže některý CN kód zahrnuje  produkty, na které se nevztahuje
stejné  dovozní  clo,  provede  se  pro  každý produkt nebo každou
skupinu produktů  podléhajících dovoznímu clu  inventarizace zásob
samostatně.

Místo, datum:                Podpis podnikatele (u právnické osoby           Otisk razítka nebo vypsaná
                             statutárního orgánu):                           obchodní firma nebo název

 .............               .......................................         .................................
1) Nařízení Komise (ES) č. 1972/2003 o přechodných opatřeních, která mají být přijata, pokud jde o obchod se zemědělskými produkty v důsledku přistoupení České republiky, Estonska, Kypru, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Malty, Polska, Slovinska a Slovenska, ve znění nařízení Komise (ES) č. 230/2004.
2) Nařízení Komise (ES) č. 60/2004, kterým se stanoví přechodná opatření v sektoru cukru z důvodu přistoupení České republiky, Estonska, Kypru, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Malty, Polska, Slovinska a Slovenska.